Inges hjerte brænder for keramik

I 1997 startede Inge Poulsen Nr. Bork Keramik. En interesse for keramik, der kom til at fylde mere og mere i Inges liv, skulle nu have lov at leve i fuldt flor. Da manden skulle til udlandet og arbejde 6 måneder, valgte Inge at vinterlukke butikken – hun kom jo tilbage igen. Og det gjorde hun også – der kom dog til at gå 15 år. 15 år i Canada, Thailand, Norge og USA. Inge var dog ikke i tvivl om at Nr. Bork Keramik skulle i gang igen.

God hjælp fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd
Det kræver dog noget at få startet en butik op, og efter 15 år startede Inge forfra. Og her har to aktører været uundværlige! Den ene er Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, som vejleder og skaber kontakt til andre vigtige rådgivere, den anden er sammenholdet i Nr. Bork. Her løfter alle i flok, alle har været interesseret i at skabe liv i byen og har hjulpet til at få butikken i fin stand. Så det at vende tilbage til Nr. Bork efter 15 år har ikke været svært. Så mange nye venskaber er kommet til!

Det kreative netværk skaber større netværk og samarbejde
Inge er med i det kreative iværksætternetværk, som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har startet op. Her deles mange udfordringer og der bliver skabt nye tiltag. Et tiltag som blandt andet er kommet til, er Kunst og designmarkedet i Ringkøbing, hvor Inge er at finde 5 mandage i august. Den eneste dag butikken er lukket! Ringkøbing-Skjerns Erhvervsråd kreative iværksætternetværk har ikke kun givet sparring, det har også skabt et endnu større netværk. Netværk er uundværligt, det her du kan få delt omtale om din butik – uden det koster. Der er også skabt samarbejde, f.eks. har Inge planer om at få Sweet Lily (www.sweetlily.dk) hudpleje ind i sin butik.

Det betaler sig at være medlem af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd
Som selvstændig har Inge mange kasketter på, det skal tages hånd om økonomi, marketing, indkøb mm. Her er hun glad for at være medlem af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. ”Jeg har været med på mange af deres kurser, og det gør jeg ikke skal ud og hyre folk til at gøre arbejdet for mig. Jeg lærer selv at finde ud af det”. Et forløb Inge blandt andet har været på, er e-handelsforløbet. Inge havde en lille hjemmeside, men på dette forløb fik hun lavet helt ny hjemmeside med webshop. De workshops hun deltager i hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, er med til at udvikle hendes forretning.

Nr. Bork Keramik – Inges frirum
For Inge er det at være iværksætter/selvstændig også et frirum. For Inge er det ikke bare en butik, men et univers – et keramisk univers. Et sted hvor der er ro. Et sted hvor hun er hendes egen herre. Hun håber fremtiden byder på større kendskab til hendes butik og salg. Keramik er kommet på banen igen og Inge håber, at den glæde hun har ved at skabe keramik, kommer med hjem til kunderne, når de køber nogle af hendes produkter.